top of page

Walter van der Cruijsen

locatie 5

Oude Kleefsebaan 16

6611 AN  Overasselt

Sinds 2019 woon ik met mijn wederhelft in Overasselt en heb een fijne werkplek achterin de tuin. Ik maak schilderijen, objecten en digitale media. Mijn laatste werken zijn verstilde abstracte en monochrome schilderijen, waarin licht het centrale onderwerp is en transparante lagen en banen zich herhalen tot een symmetrisch beeld. Het is in zekere zin de essentie van onze waarneming in een wereld, die voortdurend verandert en in beweging is en waarin beelden soms tot stilstand komen en de horizon de constante is.

 

Naast een passie voor kunst ben ik ook geïnteresseerd in de relatie tussen kunst en publieke domeinen, cultuur, wetenschap en technologie. Kunst is meer dan een kunstwerk, kunst is ook ontmoeting en een middel om de wereld om ons heen op een andere manier te ervaren.

 

Ik heb veel gereisd en woonde en werkte lange tijd in Duitsland en Engeland. Sinds de jaren tachtig ben ik actief als beeldend kunstenaar en tentoonstellingsmaker. Later werkte ik ook als grafisch ontwerper, schrijver en redacteur, mediaproducent, presentator en docent en was directeur van HTBA in Hull, Engeland en TAC in Eindhoven. Na vele jaren gewerkt te hebben met kunst, mensen en mediatechnologie, o.a. voor het ZKM in Karlsruhe, Duitsland, en vele ervaringen rijker heb ik sinds een paar jaar het schilderen weer opgepakt.

bottom of page