top of page
Stone Dreams.jpg

stone dreams

locatie 4

Heideweg 10

6611 KK Overasselt

Alice Musarara werd in 1953 geboren in Guruve, Zimbabwe. In 1987 bezocht ze Tengenenge om de begrafenis van een familielid bij te wonen. Haar man was overleden en ze had de zorg voor haar zoon. Ze besloot om in Tengenenge te blijven en kreeg onderricht van haar oom Bernard Matemera. Al snel begon ze zelfstandig te werken en ontstond er grote belangstelling voor haar beelden. Inmiddels heeft zij zowel in Zimbabwe als in Europa en de Verenigde Staten grote bekendheid verworven. Er staan beelden van haar in het Afrika Museum in Berg en Dal, elders in Nederland en ook in Duitsland, Denemarken, Engeland, Bulgarije en Zuid Afrika. Thema’s uit de spirituele wereld vertaalt zij in steen en een van haar favoriete onderwerpen is het moederschap. De laatste jaren is er een ontwikkeling naar vrouwentorso's en meer abstracte beelden.

Hans van Belle werd in 1950 geboren in de Betuwe. Hij begon al jong te werken in klei. Hij volgde de opleiding MO-Handenarbeid om een breed scala aan materialen en technieken te leren ontdekken. Vervolgens werkte hij in keramiek, brons, hardsteen, hout, ferrocement en combinaties daarvan. Hieruit ontstonden vormen met een half-abstract/organisch karakter, soms met een gladde, strak gepolijste huid, dan weer ruw en verweerd. Vanaf 1989 is hij gaan experimenteren in het platte vlak en maakte hij collages van diverse materialen en monumentale schilderkunst met archaïsche beelden.
In 1991 ontstonden onder invloed van zijn jonge dochter acrylschilderijen en panelen in heldere kleuren met een zonnig en speels karakter. Sinds 1994 is hij zich gaan toeleggen op werken in serpentijnsteen, zowel figuratief als abstract werk.

 

Galerie annex beeldentuin Stone Dreams in Nederasselt heeft een grote verscheidenheid aan beelden uit Zimbabwe, vervaardigd uit serpentijnsteen. 

De collectie bestaat uit zowel abstracte als figuratieve beelden van klein tot groot. Naast beelden van onszelf staan er beelden van beroemdheden als Bernard Matemera, Joshia Manzi etc., maar ook vernieuwend werk van jonge kunstenaars.

Tijdens de Kunstroute Heumen 2024 is Galerie Stone Dreams te gast bij Kunst aan de Vennen.

bottom of page