Pauline Verkuilen.jpg

pauline verkuijlen

locatie 2

Parksesteeg 8

6611 KH  Overasselt

In 1991 studeerde ik als mode-ontwerpster af,aan de Kon.Ac.Beeldende Kunsten in Den Haag. Na de studie was er een verschuiving van het uiterlijk het naar innerlijke van de vrouw. Mijn interessestroom in het gevoelsleven resulteerde in intuïtieve schilderijen uitgewerkt tot symbolische vrouwfiguren. De kijker wordt uitgenodigd om in zichzelf gaan kijken ; wat zijn gevoelens toch ongrijpbaar en mystiek!

Het werk van Jimmy Nelson heeft mij zeer geïnspireerd tot het maken van realistische schilderijen van de oude volkeren, die niet anders dan puurheid uitstralen. Deze pure kracht zie je in hun ogen!

Naast schilderen werk ik 18 jaar handmatig in diverse soorten steen. De levensthema`s worden langzaam zichtbaar, waarbij het eerste begin vaak intuïtief is.

Ik geef 2x per jaar een beeldhouwcursus aan de Maasdijk in Overasselt. Informeert u bij mij of kijkt u op www.gaia-ouranos.nl onder het kopje `Veldschuur”. U komt op de vrijdagochtend in een inspirerende groep terecht! Kijkt u op mijn website: www.paulineverkuijlen.exto.nl en zie mijn diverse manier van werken .