top of page

paul verstegen

locatie 18

Stalmeesterslaan 37

6581 GA Malden

.

Het creatief denken en uiten  in beelden loopt als een rode draad door het leven van Paul Verstegen. Naast zijn werk in de gezondheidszorg heeft hij zich ook binnen de schilderkunst ontwikkeld. De mens en landschap stonden vaak centraal binnen het werk van paul verstegen, eerst in aquarel , later in acryl en olieverf. Tijdens zijn opleiding aan de Academie voor de Schone Kunsten in Arendonk (B) raakte het realistisch schilderen steeds meer naar de achtergrond. Hij wilde de abstractie gaan onderzoeken puur op kleur verfbehandeling compositie en kwaststreek.

Zijn inspiratie haalt hij uit foto’s die hij maakt in en van de omgeving om hem heen. Hierbij speelt de natuur een belangrijke rol. Hij werkt veel met diverse mengtechnieken op doek ,papier en paneel, en werkt graag in thema's en projecten waarbij hij experimenten niet schuwt. Binnen zijn werk laat hij het proces onderdeel worden van het product en laat daarbij ruimte voor associatie en laat zich hierbij leiden door wat spontaan ontstaat.  De opbouw van de doeken gebeurt in lagen; kleurlagen die over elkaar heen opgezet worden. Hierdoor ontstaat een ondergrond waarop andere delen van het beeld worden aangebracht. 

 

Zijn Academische opleiding, richting schilderkunst, volgde hij aan de Academie voor de Schone Kunsten in Arendonk (B) waar hij in 2019 slaagde met eervolle vermelding. Hierna volgde hij de Specialisatie Schilderkunst en slaagde in 2022 met een eervolle vermelding.

paul verstegen_edited.jpg
bottom of page