top of page

 Polman Floralis

Locatie 8

Looistraat 57

6582 BB  Heumen

Museum Marishuis

Janske Polman groeide op tussen flora en kunst. Twee voor haar elementaire inspiratiebronnen waarvan de ene createur de natuur zelf is … de andere; kunstenaars wiens werk o.a. geëxposeerd bij Galerie Polman in Malden tot de verbeelding spraken.

Bekende kunstenaars waaronder Jac Maris en Wim van Woerkom exposeerden bij Galerie Polman. Haar ouders wisten altijd iemand van naam en faam te enthousiasmeren de exposities te voorzien van een inspirerend openingswoord. Het kan geen toeval zijn dat Janske het ‘Ateliermuseum Jac Maris’ als cursuslocatie, en dit weekend als expositieruimte voor haar werk heeft gekozen.

Sinds vorig jaar september organiseert de creatieve, altijd goed geluimde bloemist/sculpturist Janske Polman, goed bezochte workshops in het Ateliermuseum Jac Maris. Nu is het tijd om het vrije werk van Janske, die zichzelf liever geen kunstenaar maar createur noemt, aan een groter publiek voor te stellen. 

Janske is een bevlogen en ervaren bloemist/scuplturist. Haar missie is natuur, kunst en creativiteit voor iedereen toegankelijk te maken. Naast de aangeboden unica in de webwinkel van ‘Polman Floralis’ ontwerpt Janske speciaal voor élke gelegenheid, passende decoraties/sculpturen in opdracht.

Tijdens de Kunstroute Heumen 2024 is Polman Floralis te gast bij  Museum Marishuis

bottom of page