top of page
Janna Blok
Janna Blok

jannablok417 @gmail.com

Locatie 5
Hoogstraat 46
6611 BW  Overasselt         

 

Janna Blok

JANNA’S FOTOGRAFISCHE WERK HANGT NAUW SAMEN MET VEERTIG JAAR ERVARING ALS KERAMISTE EN LOOPT ALS EEN RODE DRAAD DOOR HAAR LEVEN.
CENTRAAL STAAT DE ZINTUIGELIJKHEID VAN TEKSTUREN EN MATERIALEN. HET IS ALSOF DE KIJKER VAN HAAR ONDERWERPEN  KAN AANRAKEN EN BETASTEN. MISSCHIEN ONSTAAT DAN ZOMAAR DE “VRAAG” WAT DOET HET MET JE?
GEBOREN IN DENHAAG OP 5 APRIL 1948 OPENDE ZE IN 1980 HAAR EERSTE POTTENBAKKERIJ IN NIJMEGEN. TEVENS WERKTE ZE ALS DOCENT BEELDENDE VORMING KERAMIEK IN DIVERSE CREATIEVE INSTELLINGEN WAARONDEF DE LINDENBERG IN NIJMEGEN EN CULTURA IN EDE. OOK WAS ZE VOORZITTER VAN DE KREATIEVE WERKFROEP ARNHEM EN VERTEGENWOORDIGER VAN DE NEDERLANDSE VAKGROEP KERAMISTEN  BIJ HET VOORZIENINGSFONDS IN DEN  HAAG EN BIJ DE FEDERATIE VOOR KUNSTENAARS IN AMSTERDAM.
JANNA VERZORGDE TENTOONSTELLINGEN IN ONDER ANDERE NEDERLAND, TSJECHIE BELGIE DUITSLAND EN IN DE USA HET LAND WAARIN ZE IN 1994 TIJDELIJK NAARTOE VERHUISDE.SINDSDIEN HEEFT ZE ZOWEL DAAR ALS IN NEDERLAND EEN ATELIER EN DRUKT ZE ZICH UIT MET EEN COMBINATIE VAN GLAS EN KERAMIEK.
IN BEIDE LANDEN WERKT ZE ALS DOCENT ONDER ANDERE OP HET COLLEGE IN PHOENIX.
IN2017 MAAKTE ZE MET SCHRIJFSTER BARBARA BUCK EEN BOEK MET HAAR FOTO’S EN HAIKU’S VAN BARBARA BUCK WAT IS UITGEGEVEN BIJ EEN BEKENDE UITGEVERIJ IN DE USA.MET DE TITEL “WHERE WILL THIS TRAIN TAKE ME”.DE TITEL ZEGT VEEL OVER HAAR VEELZIJDIGE PESOONLIJKHEID
.

Tijdens de Kunstroute Heumen 2022 is Janna Blok te gast bij Monique van Haasteren.

3 en 4 september 2022 (Toegang gratis*)
5e editie

3 en 4 september 2022 (Toegang gratis*)
5e editie

bottom of page